sâmbătă, 28 august 2010

Va felicit pentru initierea proiectului Volum !

Va felicit pentru initierea proiectului Volum !
Am participat pe 21 aprilie 2010 la seminarul pentru constituirea Federatiei Volum, la Info Europa.

Asociatia noastra ,A.D.P.R. sprijina infiintarea Federatiei Volum si ne alaturam ca membru .
Am incredere in Pro Vobis
Va multumim pentru ce faceti pentru noi voluntarii.

Referitor la modificarile la Legea Voluntariatului :
-persoanele de varsta a doua si a treia 55 + (pensionarii) sunt o FORTA cu expertiza ,neexploatata.
-in statele europene ei nu sunt marginalizati,discriminati, uitati,sunt implicati in activitati de voluntariat.
-datorita inutilitatii -30% -40% dintre ei devin in scurt timp alcoolici si depresivi ,depresia fiind singura boala care duce la moarte(fac cozi la cabinetele medicilor,fac cozi la farmacii ,ocupa paturile spitalelor,isi cheltuiesc
banii din pensie pe medicamente ,etc.)
-in aceasta perioada de CRIZA ,implicarea lor ca Voluntari la Varsta a treia este o solutie pentru toata societatea civila.
-la Roma -Italia ,facilitatile care se acordau voluntarilor erau pe baza de proiecte derulate la primarie cu bani de la fondurile UE(Bunica Roma,Bunicii Vigilenti, telefonul Voluntarilor,) si continuate cu fonduri din bugetul primariei si in parteneriate.
Facilitati pentru voluntari romani fara discriminare, prevazute in functie de ore/pesaptamana/luna/permanent:
- gratuitate pe mijloacele de transport,consultatii medicale gratuite(voluntari in spitale),
gratuitate la spectacole de teatru,opera,opereta,muzee(voluntari in muzee),intrare gratuita la gradinile Botanice
(curatenie de primavara facuta cu voluntari ) curatenia orasului ,etc.
- poate gratuitate la impozitul pe cladiri,gratuitate la un bilet de tratament.
Toate acestea in functie de ore minim /maxim ,zile ,-dupa modelul SERVICIU contra SERVICIU schimb in produse( cafea,apa, etc.).
Dar Voluntarii trebuie sa faca parte din ONG-uri,sa aiba contracte de voluntariat ca sa se simta protejati,in siguranta.
Sa detina Legitimatii sau ecusoane pe care sa le poarte la Vedere ( la gat,) pe toata durata si in spatiul in care isi desfasoara activitatea.
Doresc din tot sufletul sa fim de ajutor !
Cu drag si simpatie
Elena Vaneata
Presedinte A.D.P.R.
contact 0727716349
http://apdpromania.blogspot.com






From: Pro Vobis (Cristina)
To: ania.sasarman@fdpsr.ro; andrei.popescu@anpcdfp.ro; adrian.secal@fdsc.ro; ion.olteanu@gmail.com; mirela.oprea@wvi.org; chedesiu@unicef.org; madalina.cristea@salvaticopiii.ro; cristina.sendrea@principesa.ro; gabriela.curici@principesa.ro; adrian.ciorna@habitat.ro; comunicare@provobis.ro; ruxandra@fundatiapact.ro; alina.buteica@proiecte.lsrs.ro; shajjad@thelittlepeople.org; andreea.craciun@grspsociety.org; iulia.badea@habitat.ro; iulia.popescu@qvorum.ro; adriana.stoica@unitedway.ro; mihai.stroe@BEST.eu.org; corina.pirvulescu@ctr.ro; laviniasandru@yahoo.com; caludiasadean@gmail.com; octavian@voluntariat.ro; magda-ciobanu@donorsforum.ro; elenavaneata@yahoo.com; ecoman@soros.ro; pr@provobis.ro
Cc: provobis@provobis.ro
Sent: Tue, May 4, 2010 10:30:31 AM
Subject: sumar discutii legea voluntariatului

Dragi colegi,
Va trimit atasat sumarul cumulat al celor doua dezbateri cu privire la legea voluntariatului organizate la finalul lunii aprilie la UNICEF si Fundatia Soros.
Tabelul include pe prima coloana aspectele discutate, coloana a doua include mentiuni referitoate la aspectele asupra carora nu a existat un acord clar intre participanti sau care nu au fost foarte clar transate in cele doua discutii, iar coloana a treia cuprinde anumite comentarii care au aparut in minutele fiecarei intalniri si care se refera la aspectele mentionate pe prima coloana. Am incercat sa le grupez sub cateva subtituluri mari pentru a facilita comentariile si sugestiile.
Va rog sa imi semnalati aspecte care s-au dezbatut si nu apar reflectate in acest sumar. El se bazeaza pe notitele luate la fata locului, insa eu nu am fost prezenta la ambele dezbateri si exista posibilitatea sa nu fi inteles corect sau complet unele aspecte dezbatute.
Astept in continuare sugestiile si comentariile voastre la adresa pr@provobis.ro pe baya acestui document, pentru a finaliza un document integrat care sa fie trimis Senatului in vederea urmatoarei dezbateri a legii Voluntariatului.
O zi frumoasa tuturor!
Cristina

Niciun comentariu: