sâmbătă, 28 august 2010

Dragi colegi,



Academia de Advocacy doreste sa va multumeasca pe aceasta cale pentru implicarea activa la sesiunea de instruire pe tehnici de advocacy si de interventie in elaborarea de politici publice in Romania . Am invatat multe din participarea Dumneavoastra si credem ca Impreuna, ca un grup initiat, putem merge mai departe in exercitiile de influentare a politicilor publice. Va reamintim ca intentionam sa le pregatim pentru luna septembrie 2009. In acest sens va atasam un indrumar (de fapt o aducere aminte a celor discutate in cadrul evenimentului) pe care sa-l aveti in vedere in saptamana care urmeaza.

In prezent, procesam datele acumulate de la fiecare dintre voi, descarcam pozele de la eveniment si le vom posta pe site spre sfarsitul saptamanii. Aveti ocazia sa va aduceti aminte de programul nostru comun, de subiectele dezbatute si asimilate de fiecare dintre noi. Daca aveti nevoie de sprijin in domeniul pe care il stapanim nu ezitati sa ne solicitati un punct de vedere. Daca doriti sa aprofundati unele teme dintre cele prezentate in agenda sau adiacente, va rugam sa ni le faceti cunoscute, pentru a va invita spre participare.

Va dorim inregistrarea de noi succese in activitatile dumneavoastra si o vara plina de experiente noi...

Cu incredere in lucruri bine facute,

Cu consideratie,

Corina Dragomirescu

Senior advocacy consultant

Academia de Advocacy






Selecţie deschisă de idei pentru tematica audierilor publice


Într-o continuare firească a demersului nostru de instruire a grupurilor societăţii civile privind tehnicile de influenţare a deciziei în domeniul politicilor publice guvernamentale, Academia de Advocacy va organiza gratuit în cadrul proiectului Consensus, în toamna acestui an, un ciclu de trei audieri publice pe teme de interes şi actualitate pentru societatea civilă.

Vă invităm să participaţi la selectarea temelor celor trei audieri publice.

Academia de Advocacy lansează o “licitaţie deschisă de propuneri” pentru inventarierea şi selectarea problemelor de politici publice ce sunt nerezolvate în domeniile prioritare ce prezintă interes pentru organizaţiile dumneavoastră.

Vă lansăm provocarea de a ne transmite până în 3 iulie 2009 prin e-mail la corina@advocacy.ro, problemele nerezolvate pe care le-aţi identificat în diverse domenii (sănătate, educaţie, administraţie şi ordine publică, fiscalitate, mediu, agricultură, etc) , însoţite de argumentele care susţin importanţa, urgenţa intervenţiei şi justifică efortul nostru comun de a încerca să le introducem pe agenda de priorităţi a guvernului.

Academia de Advocacy va inventaria problemele identificate de dumneavoastră şi va supune lista completă de propuneri, votului dumneavoastră pe grupul de discuţii ce va fi creat în acest scop.

Problemele de politici publice care vor cumula cele mai multe voturi exprimate de organizaţiile societăţii civile participante la proiectul Consensus, vor deveni automat temele celor trei audieri publice ce vor fi organizate cu implicarea şi participarea dumneavoastră directă.

Cu încredere în democraţia participativă şi în capacitatea societăţii civile de a genera schimbarea în bine în politicile publice,

Corina Dragomirescu
Manager de proiect Consensus
Academia de Advocacy




CONSENSUS – Stimularea dezvoltarii politicilor publice prin aportul partilor implicate ale societatii civile; Un exercitiu eficient si responsabil al democratiei participative in actiune.
Acest proiect este pus in practica cu sprijinul nemijlocit si suportul financiar al Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe

Niciun comentariu: