sâmbătă, 28 august 2010

seminarul de consultare cu privire la initiativa constituirii Federatiei VOLUM,

Dragi colegi,

Centrul de Voluntariat Bucuresti si Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat va invita sa participati miercuri 21 Aprilie 2010 intre orele 11.00 – 13.00 la seminarul de consultare cu privire la initiativa constituirii Federatiei VOLUM, o structura de reprezentare a organizatiilor din Romania care implica voluntari.

VOLUM este un proiect initiat de Pro Vobis si finantat de Guvernele Islandei, Principatului Lichtenstein si Norvegiei si Fundatia CS Mott. Scopul proiectului este de a creste capacitatea de dialog eficient a actorilor miscarii de voluntariat din Romania cu autoritatile publice prin reunirea organizatiilor care implica voluntari, a institutiilor publice, companiilor si altor factori interesati de dezvoltarea miscarii de voluntariat din Romania intr-o structura de tip asociatie umbrela cu functie de reprezentare la nivel national.

Seminarul de consultare la care va invitam are rolul de a implica in mod direct organizatiile care lucreaza cu voluntari din Romania in procesul de constituire al Federatiei VOLUM pentru ca aceasta sa fie o structura cu adevarat reprezentativa, constituita pe baza nevoilor si intereselor viitorilor sai membri si pentru a reprezenta cat mai bine interesele acestora. Participand la acest seminar veti putea contribui la definirea structurilor interne ale Platformei si a serviciilor pe care aceasta le va oferi membrilor si veti putea afla detalii cu privire la procesul de constituire si modul cum puteti deveni membri ai Federatiei VOLUM.

Miscarea de voluntariat din Romania se afla, la 20 de ani de la reaparitia ei pe scena publica, intr-un moment de rascruce in care organizatiile care implica voluntari trebuie sa manifeste maturitate si gandire strategica in vederea valorificarii contextului pozitiv, creat de declararea anului 2011 - Anul European al Voluntariatului, pentru initierea unui dialog constructiv cu autoritatile statului in vederea dobandirii recunoasterii si sprijinului acestora pentru dezvoltarea sustenabila a miscarii de voluntariat din Romania, Federatiei VOLUM avand tocmai rolul de a facilita acest dialog pe baza mandatului de repreznetare conferit de membrii sai.

Centrul de Voluntariat Bucuresti si Pro Vobis – Centrul National de Voluntariat vor fi onorati sa va aiba ca parteneri in realizarea acestei structuri, constienti de faptul ca o astfel de structura nu s-ar putea dezvolta deplin fara sprijinul si contributia organizatiilor care impica voluntari pe intreg cuprinsul tarii.

Seminarul va avea loc miercuri, 21 Aprilie 2010, intre orele 11.00 – 13.00 la Centrul INFO EUROPA, Calea Victoriei nr. 88, sector 1, Bucuresti - langa sediul Bibliotecii Centrale Universitare, vizavi de Muzeul National de Arta.

Va rugam sa confirmati prezenta dvs. pana marti, 20 aprilie, ora 16.00 2010 la e-mail bucuresti@voluntariat.ro, 0755 045 102, persoana de contact Carmen Marcu.

Multumim tuturor celor care ne-au confirmat participarea la eveniment pana la acest moment.

Evenimentul se inscrie in Saptamana Nationala a Voluntariatului, 19-25 aprilie – puteti accesa calendarul national pe www.voluntariat.ro.

O zi frumoasa,

Carmen Marcu

Niciun comentariu: