sâmbătă, 28 august 2010

CITITOR IN BIBLIOTECA VIE!

CITITOR IN BIBLIOTECA VIE!
100 de carti-1000 de cititori!
Femei rome - lenese, persoane cu dizabilitati - fara vise, detinuti in penitenciar - terifianti, asistenti sociali - fara suflet, functionari publici - birocratici si nepasatori, voluntari internationali - fara grija, homosexuali- obsedati sexual...!
Am descoperit ca exista oameni care nu au uitat de unde au plecat
Mi-am adus aminte de mine
Am invatat ca atata vreme cat ai urechile pregatite sa asculte, sansele de a discrimina o persoana scad dramatic

Acesta este bilantul celor patr Biblioteci Vii la care voi ati fost actorii principali!

Biblioteca Vie a ajuns la cea de-a cincea editie!

Cea de-a cincea editie a Bibliotecii Vii se desfasoara in cadrul proiectului Campaniei Fii cetăţean Global! Ia Atitudine împotriva Sărăciei! initiat de FOND in parteneriat cu A.R.T. Fusion, PATRIR si OFRR si are ca punct de pornire acţiunea celor de la Global Call to Action against Poverty (GCAP), desfăşurată anual pe 17 octombrie de Ziua Mondială împotriva Sărăciei.

De aceasta data, cartile sunt persoane care vin din tari care se confrunta cu saracie extrema sau oameni care au cunoscut aceste parti ale globului. Ei vor veni pe "rafturile" noastre si ne vor imparatsi experientele lor si ne vor arata ca de fapt toti putem face ceva pentru a face o lume mai buna.

Va asteptam sa traiti experienta de cititor alaturi de noi!

Cand se desfasoara Biblioteca Vie?

Va asteptam in perioada 13-14 octombrie, intre orele 18.00 – 19.00 la British Council unde Cartile Vii vor fi presarate printre cartile pe care le puteti citi in mod normal.

Campania Fii cetăţean Global! Ia Atitudine împotriva Sărăciei! demarează pe 12 octombrie si doreste sa atraga atentia asupra saraciei extreme si Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului prin Living Library, Expozitie Multiculturala, Proiectie de film, World Cafe, Animatie de Strada, Flash Mob. Va invitam sa semnati Petitia STANDUP! Take Action!

Mai multe informatii despre fiecare carte gasiti in curand pe http://fiicetateanglobal.wordpress.com/ si pe www.lemon.org. ro

Un proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene prin Programul Tineret in Actiune.

Roxana Turcu

Asociatia A.R.T. Fusion

Tel/ Fax: 031 805 81 65

art_fusion_romania@yahoo.com

www.artfusion. ro

Niciun comentariu: