sâmbătă, 28 august 2010

Raport

Raport


asupra participarii la cursul

“ Elaborarea si Implementarea Proiectelor Finantate din Fondul Social European “
in perioada 2-5, februarie 2010 ,Bucuresti
de catre Secretariatul Tehnic Permanent
al
Pactului Regional pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziune Sociala
Bucuresti Ilfov
Organizat de Transparency International

Participanti din partea ADPR:
Dna Elena Vaneata, Dna Manolache Viorica, Dna Timus Clementina,
Dna Lacramioara si Dl Costel Antohi

La curs a fost o participare de circa 24 cursanti iar traineri au fost Dl Ing. Pavel Marculet si Dna Ing. Cornelia Marculet de la Firma OMICRON.

Cursul a fost conceput in sensul introducerii in modul de abordare a unor proiecte finantate din fonduri europene cu deslusirea formularelor si incadrarii in rigorile ghidului.
Dupa o prezentare generala a Strategiei Europene de Ocupare, Programul National de Dezvoltare 2007-2013 s-a insistat asupra POS DRU- Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane cu axele prioritare a domeniilor de interventie si a masurilor.
Am apreciat modul interactiv trainer-ul intrand in dialog permanent cu cursantii atat pentru a percepe intentiile acestora, gradul de pregatire cat si capacitatea de a aborda un proiect.

Materialul de studiat – suportul de curs extrem de consistent a fost pregatit in varianta electronica distribuit fiecarui cursant, iar mapa continea extrase folosite pentru explicatii, cat si partea de legislatie in vigoare, pe tot parcursul cursului facandu-se comentarii asupra unor discordante, recomandari de apelat la factori de expertiza, dar si discutarea sanselor de succes, in functie de asteptarile fiecarui cursant, care avea posibilitatea de a prezenta propriile probleme si nevoi, care justificau participarea la curs.

Pe tot parcursul desfasurarii cursului Dl Marculet a discutat cu exemplificari extrem de utile pentru concretizarea unor situatii reale cu care s-au confruntat aplicantii. S-a interesat permanent despre capacitatea de receptie a materialului de curs, axandu-se in genere pe cazurile sugerate de cursanti ca posibile proiecte.

In ultima zi s-a lucrat pe modul de realizare a devizului aferent fiecarui proiect sugerat, astfel ca o aoplicatie practica la cele discutate in zilele precedente pe un studiu de caz cu toate aspectele implicate.

Niciun comentariu: