marți, 30 octombrie 2012

Atelier de lucru “Încurajarea voluntariatului în rândul seniorilor”


Pe 25 octombrie 2012, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, în colaborare cu Primăria Sectorului 6 și cu sprijinul Comisiei Europene, a organizat atelierul de lucru cu tema “Încurajarea voluntariatului în rândul seniorilor”, în suita de evenimente dedicate Anului European al Îmbătrânirii Active și al Solidarității între Generații.
Atelierul a evidențiat faptul că implicarea persoanelor vârstnice, prin voluntariat sau participare activă în viața publică, este benefică pentru societate în ansamblul său. În prima parte a workshop-ului, reprezentanți ai autorităților locale, organizațiilor neguvernamentale și voluntari seniori au prezentat ca studii de caz mai multe inițiative care au implicat persoane vârstnice în activități de voluntariat, precum și în cooperare cu tineri pe anumite proiecte. În a doua parte, au avut loc discuții în care participanții, voluntari vârstnici și tineri, și-au împărtășit experiența și au dat exemple de bune practici, generând o listă de idei motivaționale care îi pot încuraja și pe alții să se alăture mai activ la programele de voluntariat. Totodată, participanții și-au exprimat dorința și disponibilitatea de implicare în acțiuni de voluntariat, dar au subliniat că este nevoie ca autoritățile administrației publice locale să creeze condițiile necesare facilitării mișcării de voluntariat inclusiv printr-o informare adecvată astfel încât eforturile voluntarilor să fie canalizate în acele direcții eficiente ca impact.
Concluziile atelierelor de lucru au fost prezentate la finalul evenimentului, ca punct de pornire pentru fundamentarea în viitor a politicilor de voluntariat și crearea unei culturi a voluntariatului în rândul persoanelor vârstnice din România.

O contribuție semnificativă în organizarea atelierului au avut Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, Confederația Caritas România, Asociatia Pro Vobis, Asociatia Pentru Drepturile Pensionarilor Din Romania-A.D.P.R.( transcrisa  de ministerul muncii ca fiind Asociatia Romana pentru Drepturile Pensionarilor ) și
Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului din sectorul 6 din Bucuresti.
Sursa: Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale
Asociația pentru Drepturile Pensionarilor din România(A.D.P.R.) a participat la Eveniment cu 10
 Voluntari de Varsta a 3 a  si a  prezentat acțiunea ,,Ne interesează ce aveți de spus!,, , realizată în parteneriat cu Asociația Centrul de Politici pentru Diversitate ,-in cadrul Proiectului ,,Bunicii Mei sunt Cool,,-director executiv-
Marilena Ion.-0729.039 889.

Elena Vaneata
Presedinte.-Fondator -A.D.P.R.
contact : 0727716349 /  021.410.07 68
http://apdpromania.blogspot.com
www.crpds.ro

Niciun comentariu: