miercuri, 17 septembrie 2014

POVESTI DIN BUCURESTII DE DEMULT

Cu ocazia Zilelor Bucureștiului, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate - ARCEN organizează un traseu-cultural nocturn al Capitalei, în perioada 18-21 septembrie, în fiecare seară, de la ora 19.00, având ca punct de plecare Teatrul Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42).
Sub genericul „Povești din Bucureștii de demult”, traseul-cultural nocturn va avea 6 opriri și va cuprinde străzile: Calea Victoriei, str. Constantin Mille, str. Ion Oteteleșeanu, str. Ion Brezoianu, str. George Vraca, str. Ion Câmpineanu, str. Valter Mărăcineanu și str. Dem I. Dobrescu, punctul final al turului-ghidat fiind Biblioteca Centrală Universitară Carol I.
ARCEN propune bucureștenilor un traseu-cultural care să ilustreze aspectele cele mai diverse ale orașului București, povești și istorii despre lumea presei bucureștene din fosta stradă Sărindar, întâmplări legate de viața actorilor și a teatrelor din București, de la Caragiale, Matei Millo până la Camil Petrescu sau Ion Marin Sadoveanu, povești despre hanuri și grădini de vară, despre apariția cinematografului, a telefonului și a trotuarelor în Capitală, dar și o serie de portrete care au marcat în feluri diverse memoria Bucureștilor: Elena Oteteleșeanu, Constantin Tănase, Mișu Văcărescu, Constantin Mille, Luigi Cazzavillan și Mircea Eliade.
Traseul-cultural nocturn, organizat de ARCEN cu ocazia „Zilelor Bucureștiului”, este un prilej de a petrece aniversarea celor 555 ani de istorie a Capitalei în inima orașului, pe cea mai importantă arteră a vechiul București, pe Calea Victoriei și străzile din împrejurimi, traseul ARCEN fiind și o invitație la o altfel de înțelegere a orașului, a vieții sale și a locuitorilor săi din vremuri diferite și la descoperirea sensului memoriei unui oraș și a unei comunități.
Ghizii ARCEN îi așteaptă pe participanți, în funcție de condițiile meteo, cu joben sau cu umbrelă, în fața Teatrului Odeon, în zilele de 18, 19, 20 și 21 septembrie, de la ora 19.00.
Traseul-cultural este gratuit și nu necesită înscriere prealabilă.

Niciun comentariu: