duminică, 28 septembrie 2014

I N V I T A T I E

IN ATENTIA SENIORILOR
I N V I T A T I E
joi, 02 octombrie 2014 ,ora 19,00
ADPR si PREFECTURA CAPITALEI, invita SENIORII,
cu ocazia ZILEI INTERNATIONALE A PERSOANELOR VARSTNICE,
La TEATRU
spectacolul ,,CHIRITA IN PROVINCIE,,
sala de spectacole a Casei de Cultura a Ministerului de Interne
spectacol de TEATRU -GRATUIT pentru SENIORI
Va asteptam cu drag sa petrecem o seara speciala impreuna.
ADPR
Presedinte Elena Vaneata
contact 0727716349

miercuri, 17 septembrie 2014

POVESTI DIN BUCURESTII DE DEMULT

Cu ocazia Zilelor Bucureștiului, Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate - ARCEN organizează un traseu-cultural nocturn al Capitalei, în perioada 18-21 septembrie, în fiecare seară, de la ora 19.00, având ca punct de plecare Teatrul Odeon (Calea Victoriei nr. 40-42).
Sub genericul „Povești din Bucureștii de demult”, traseul-cultural nocturn va avea 6 opriri și va cuprinde străzile: Calea Victoriei, str. Constantin Mille, str. Ion Oteteleșeanu, str. Ion Brezoianu, str. George Vraca, str. Ion Câmpineanu, str. Valter Mărăcineanu și str. Dem I. Dobrescu, punctul final al turului-ghidat fiind Biblioteca Centrală Universitară Carol I.
ARCEN propune bucureștenilor un traseu-cultural care să ilustreze aspectele cele mai diverse ale orașului București, povești și istorii despre lumea presei bucureștene din fosta stradă Sărindar, întâmplări legate de viața actorilor și a teatrelor din București, de la Caragiale, Matei Millo până la Camil Petrescu sau Ion Marin Sadoveanu, povești despre hanuri și grădini de vară, despre apariția cinematografului, a telefonului și a trotuarelor în Capitală, dar și o serie de portrete care au marcat în feluri diverse memoria Bucureștilor: Elena Oteteleșeanu, Constantin Tănase, Mișu Văcărescu, Constantin Mille, Luigi Cazzavillan și Mircea Eliade.
Traseul-cultural nocturn, organizat de ARCEN cu ocazia „Zilelor Bucureștiului”, este un prilej de a petrece aniversarea celor 555 ani de istorie a Capitalei în inima orașului, pe cea mai importantă arteră a vechiul București, pe Calea Victoriei și străzile din împrejurimi, traseul ARCEN fiind și o invitație la o altfel de înțelegere a orașului, a vieții sale și a locuitorilor săi din vremuri diferite și la descoperirea sensului memoriei unui oraș și a unei comunități.
Ghizii ARCEN îi așteaptă pe participanți, în funcție de condițiile meteo, cu joben sau cu umbrelă, în fața Teatrului Odeon, în zilele de 18, 19, 20 și 21 septembrie, de la ora 19.00.
Traseul-cultural este gratuit și nu necesită înscriere prealabilă.

vineri, 12 septembrie 2014

Zilele Bucurestiului 19-21 septembrie

Zilele Bucurestiului au loc in perioada 19-21 septembrie
                                  = Program Zilele Bucurestiului 2014 =
19 septembrie, ora 20:00 - Concert de muzica alternativa in Piata Universitatii: The Speakers, The Amsterdams, Les Elephants Bizarres, Luna Amara, Omul cu Sobolani si Alternosfera. Accesul este gratuit.

20 septembrie, ora 20:00 - Concertul extraordinar rEvolutia Muzicii Usoare Romanesti in Piata Constitutiei. Cel mai mare spectacol va fi organizat chiar de Ziua Bucurestiului, pe 20 septembrie, incepand cu ora 20.00, la Piata Constitutiei, unde "rEvolutia Muzicii Usoare Romanesti" va readuce in atentia publicului generatii diferite de artisti, care vor interpreta melodii romanesti de succes, lansate acum cateva decenii, dar si hit-uri noi.
Vor urca pe scena: cei mai iubiti artisti romani, de la Loredana, Delia, Corina Chiriac, Monica Anghel, Marcel Pavel, Gabriel Cotabita, Pepe, Stefan Banica Jr., Daniel Iordachioae, Cristi Minculescu, Marius Moga, Smiley, Paula Seling, Marcel Pavel, Lora, Pepe, Virgil Iantu, Deepcentral, Liviu Teodorescu, Jazzappella, Mirabela Dauer, Luminita Anghel, Ozana Barabancea, Andreea Banica, Stefan Stan, Mihai Georgescu, Nelu Ploiesteanu, 3 SudEst, Electric Brother, Mara, Adda si What’s Up, Orchestra Romana de Tineret, Big Bandul Radio si Grupul Vocal Acapella,  iar publicul va fi invitat sa cante odata cu artistii „De-ai fi tu salcie la mal", „Strada Sperantei", „Buna seara, iubite", „Truli, truli", „Frumoasa mea", „Ma intorc la tine, mare albastra", „Lalele, lalele", „Acasa", „Pe barba mea" si multe alte piese care au traversat anii si au ramas vii in inima ascultatorilor. Accesul este gratuit.
Bucurestiul danseaza in Centrul istoric
Nu putea lipsi nici Centrul istoric din sarbatorirea Zilelor Bucurestiului. Astfel, timp de trei zile, intersectia strazilor Lipscani si Eugen Carada se va transforma intr-un ring de dans in aer liber. Artistii invitati vor dansa pe ritmuri latino si vor sustine cursuri pentru cei ce doresc sa invete tainele coregrafiei.

19-21 septembrie - Instalatie de arta contemporana FEED ME in Piata Universitatii, la Statui.

19-21 septembrie - Targul Bucurestiului in Parcul Cismigiu in intervalul orar 10:00 - 22:00. De Zilele Bucurestiului, in Parcul Cismigiu, unul din punctele de referinta ale Capitalei, vor avea loc Targul Bucurestiului si spectacole in aer liber, sustinute de minoritati si comunitati nationale (armeana, maghiara, greaca, italiana, rroma, turco-musulmana, germana, evreiasca), precum si de artisti indragiti

20 septembrie, ora 18:00 - Bataie cu flori in parcul Cismigiu.

20 septembrie, ora 23:00 in Piata Constitutiei - iMapp Bucharest 555, cel mai mare spectacol multimedia proiectat pe Casa Poporului.

20-21 septembrie - Porti deschide la Hanul Gabroveni (str. Lipscani nr. 84-90) - se va deschide noul Sediu Cultural ARCUB.

20-21 septembrie - Parada costumelor de epoca in Parcul Cismigiu.

20-21 septembrie, intre orele 18:00 – 22:00 au loc spectacole artistice pe scena din Parcul Cismigiu.

marți, 2 septembrie 2014

FESTIVALUL ,,NOCTURNE BAROCE ,,

ASOCIATIA PENTRU DREPTURILE PENSIONARILOR ( ADPR)



  FESTIVALUL  ,,NOCTURNE BAROCE ,,

 Poate va tenteaza !!!!!!!

Între 1 şi 6 septembrie 2014, pe esplanada Bibliotecii Naţionale a României din vecinatatea bulevardului Unirii, viorile, violoncelul, chitarele, harpa şi clavecinul, însoţite de triluri de soprană, vor umple serile de toamnă cu acorduri nobile, în cadrul celei de-a doua ediţii a festivalului “Nocturne Baroce”. Timp de 6 zile, artiştii ies din nou în stradă şi vin să cânte pe cheiul Dâmboviţei, însufleţind betoanele arse ale oraşului cu adieri de muzică, literatură şi cultură barocă. 

Festivalul se deschide luni, 1 septembrie, la ora 20.00, cu o seară de excepţie. În prima parte a programului, Răzvan Suma urcă pe scenă împreună cu violoncelul său, pentru a oferi publicului un recital din muzică de Bach. Seara continuă cu lucrări semnate de Alessandro Scarlatti, Raffaello Rontani, Enriques de Valderrabano, John Dowland, în interpretarea duo-ului format din soprana Mihaela Andrei şi chitaristul Adrian Andrei, anunta organizatorii evenimentului.

Marţi, 2 septembrie 2014, nocturnele continuă cu două recitaluri solistice, avându-i ca protagonişti pe maestrul Ion Ivan Roncea, considerat “un Lipatti al harpei”, şi Maxim Belciug, chitaristul Încântărilor.

Miercuri, 3 septembrie 2014, ansamblul format din Mihai Ghiga (vioară), Andreea Blidariu (soprană), Ella Bokor (violoncel), Irina Năstase (clavecin), Olivia Iancu (archlute) şi Claudiu Lobonţ (archlute) aduce pe malul Dâmboviţei atmosfera elegantă a serilor de gală, într-un concert de poveste cu lucrări instrumentale şi arii de belcanto.

A patra seară a festivalului oferă joi, 4 septembrie 2014, prilejul unei evadări în etosul mai îndrăzneţ al muzicii noi. Vlaicu Golcea (electronice), Gabriel Bălaşa (percuţii) şi Maxim Belciug (chitară) suprapun, palimspestic, teme baroce cu ritmuri şi fantezii sonore urbane, într-un soi de meta-baroc inventiv şi liber.

Vineri, 5 septembrie 2014, întregul program este dedicat instrumentelor de epocă. În prima parte a serii, publicul va avea ocazia să savureze farmecul subtil al clavecinului, într-un recital susţinut de Irina Năstase. Apoi, de la ora 21.00, Olivia Iancu şi Claudiu Lobonţ ne oferă sonoritatea unui duo de archlute – un instrument cu coarde specific secolului XVII, din aceeaşi familie cu teorba şi chitarrone.

Ultima seară a festivalului debutează sâmbătă, 6 septembrie 2014, la ora 20.00, în acordurile violonceliştilor Ella Bokor şi Mircea Marian, cunoscuţi sub numele de Duo Jaya, care interpretează un program cu lucrări de Giacomo Cervetto, François Couperin şi Jean-Baptiste Barrière. Nocturnele se încheie cu recitalul oferit de Maria Răducanu, una dintre cele mai speciale voci din lume, pe care, iată, avem acum ocazia s-o ascultăm abordând un repertoriu baroc.

Concertele încep la ora 20.00 şi se desfăşoară pe esplanada Bibliotecii Naţionale a României (sediul nou, din Bd. Unirii 22), situată pe latura din dreapta a clădirii, spre Dâmboviţa. În caz de ploaie, evenimentele programate în serile respective se mută în interiorul Bibliotecii Naţionale, în atriumul central.

Accesul publicului la toate concertele este gratuit.
Organizatori: Asociaţia Culturală Kitarodia şi Biblioteca Naţională a României. Proiect cultural finanţat de ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.
O seara placuta .

Elena Vaneata
Presedinte ADPR
contact 0727716349