luni, 9 mai 2011

România se îmbracă pentru voluntariat

România se îmbracă pentru voluntariat
în Săptămâna Naţională a Voluntariatului 2011, ediţia a X-a
9 mai 2011 Voluntariatul îţi vine bine!

Peste 200 de organizaţii şi instiţutii din toate judeţele ţării s-au alăturat anul acesta celui mai mare eveniment naţional de recunoaştere şi apreciere publică a voluntarilor – Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV).

SNV va avea loc în perioada 9 - 15 mai 2011, sub sloganul “Anul acesta se poartă voluntariatul. Fii la modă, voluntariatul îţi vine bine!”. În plin An European al Voluntariatului 2011, ediţia din acest an este cea de-a zecea ocazie cu care voluntari şi organizaţii din diverse colţuri ale ţării sărbătoresc concomitent, prin acţiune, această săptămână dedicată voluntariatului şi recunoaşterii meritelor voluntarilor.
„Voluntarii aduc o contribuţie esenţială la dezvoltarea societăţii româneşti. Săptămâna Naţională a Voluntariatului este oportunitatea noastră de a saluta toţi voluntarii şi de a le mulţumi pentru dedicarea cu care îşi oferă timpul, optimismul şi abilităţile, pentru a face România un loc mai bun şi mai frumos. SNV reprezintă, în acelaşi timp, un îndemn pentru noi toţi de a contribui prin voluntariat la dezvoltarea comunităţii în care trăim." (Corina Pintea, director executiv Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat).
Peste 500 de evenimente care implică voluntari sunt planificate să aibă loc săptămâna aceasta sub egida SNV în localităţi mari şi mici, precum şi în capitală. Ele sunt derulate de către partenerii locali ai SNV 2011, care doresc astfel să îşi aducă aportul la rezolvarea problemelor comunităţilor lor, să promoveze mişcarea de voluntariat în România, să atragă atenţia presei, autorităţilor locale şi a concetăţenilor lor asupra importanţei şi valorii implicării în viaţa comunităţii prin voluntariat. Fie că este vorba despre târguri de oportunităţi de voluntariat sau despre alte activităţi, precum campanii de informare, marşuri, activităţi de voluntariat public, ateliere sau dezbateri pe tema voluntariatului, activităţi de ecologizare sau reamenajare, colecte, samd., SNV reuneşte an de an un număr din ce în ce mai mare de participanţi: voluntari, organizaţii, instituţii publice, companii sau grupuri informale. Intră pe www.voluntariat.ro pentru a afla ce evenimente şi acţiuni de voluntariat sunt planificate de organizaţiile din judeţul tău!
***
Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) este un eveniment iniţiat şi coordonat de către Pro Vobis - Centrul Naţional de Resurse pentru Voluntariat începand cu anul 2002 şi implementat în colaborare cu Reţeaua Naţională a Centrelor de Voluntariat, VOLUM - Federaţia Organizaţiilor care Sprijină Dezvoltarea Voluntariatului în România şi partenerii locali ai SNV.

Pentru mai multe detalii despre SNV ne puteti contacta la e-mail programe@provobis.ro sau telefon 0264 412 897 / 0755 045 103, persoană de contact Ramona Dragomir sau puteţi vizita www.voluntariat.ro

Niciun comentariu: